Smid lortet i skraldespanden, og elsk dig selv!

Kan du huske det?

Den gang du var 16 og skulle til en eller anden fest og bare MEGA-MEGET-GERNE  ville være ‘hende den smarte‘, der havde ‘det rigtige tøj‘, og sagde ‘de rigtige ting‘ og ikke at forglemme … kunne ‘få alle drengenes opmærksomhed‘.

Ofte kom man derfor til at drikke lidt for meget (og for hurtigt), så man turde indtage dansegulvet og gøre sig lidt mere til, i forsøget på at fange blikket fra ham der fyren i den anden ende af lokalet.

Jeg kan tydeligt huske det. Dog ikke længere i detaljer, da det rent faktisk snart er 22 år siden (VILDT … jeg bliver 38 om et par måneder!!! Hvad sker der lige for det???!!!!).

Nå, men jeg var en af de der ‘average-piger’, som langt fra var den smukkeste pige i byen. Jeg var sød, modig, frisk og udadvendt, men det var ikke nok. Langt fra! Jeg kunne heller ikke prale af at have ‘det rigtige tøj‘ og hvad endnu værre var, var jeg heller ikke udstyret med et par flotte, store og spændstige babelutter, som drengene kunne sukke over. Jeg var (og er) derimod udstyret med et par ret så små sager, hvor en kavalergang kun er noget man kan drømme om – ja, som jeg ofte udtaler “Vi er nærmere ude i en 4 sporet motorvej!”

Det var ikke fordi, jeg var en total fiasko. Der var faktisk mange ting, jeg var god til. Jeg så heller ikke piv-ringe ud, og jeg dansede egentlig også ganske okay. Jeg kunne tilmed tale med alt og alle, lave fis og ballade og tillige konversere om dybe eller intellektuelle emner. Gode egenskaber, jeg nyder den dag i dag.

Men desværre tog det mange år, før jeg begyndte at fokusere på dem – alle de gode ting. Og hvor er det trist, at jeg havde så travlt med at søge efter det, som ikke var der, frem for at elske det, som rent faktisk var. Det er vi alt for mange kvinder, som har gjort og desværre også fortsat gør.

Vi kan uden tvivl blive MEGET BEDRE til at se os selv som de smukke og skønne mennesker vi er. Nyde alle goderne, omfavne dem og være stolt af dem. For jo mere vi elsker os selv, jo mere vi kan se vores kvaliteter – des mere kan vi elske og nyde andres!

Lad os derfor smide de konstant kritiske og fejlsøgende tanker og blikke ( ja, alt det lort, vi kan finde på at bilde os selv i) i skraldespanden. Det bliver vi jo ikke smukkere af – hverken udvendigt som indeni.

 

#Peace #Love #GirlAndWomanPower

 

Bedste hilsner

Anne

 

 

PS. Jeg kæmper naturligvis også i min mor-rolle for, at Musse bliver mere positivt fokuseret på sig selv, end jeg formåede. Og lige nu, i en alder af snart 15, ser det heldigvis ud til at lykkes relativt godt … endda på trods af, at vi er oppe mod de (til tider) besværlige teenage-omstændigheder ! ) 🙂

 

Del som du lyster ... Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone
Leave A Comment