Noget om mørket, dronninge-dyster og vitaminer i en mørk tid!

Hello out there…

Kan I vænne jer til efterårets mørke? På den ene side, synes jeg det er super hyggeligt med mørket og også blæsten, som ofte er en stor del af sæsonen. Men jeg synes samtidigt også, det er lidt svært at komme op om morgenen! Puh… Min dyne er godt nok svær at forlade, når vækkeuret bimler ved en 6.30 tiden.

Hvordan har du det med efteråret og mørket? Springer du forsat ud af sengen om morgenen? (Hvis du da nogen siden gør det… altså springer og ikke tumler lidt kaotisk og måske endda forsinket ud over sengekanten…)

Mørke farver i en mørk tid

Mørket har også sat sit aftryk på mit look, og jeg er gået fra sommerens lyse og mere friske farver til de mørkere som grå, marineblå og sort. Så det er ikke kun, når jeg kigger ud af vinduet, at jeg ser efterår – efteråret har også invaderet mit look!

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg har det med at blive for ”mørk” i mine farver, for det er jeg blevet mere dette efterår, end jeg normalt gør. Hvorfor ved jeg ikke… måske det er en ny fase i mit liv eller måske det bare er fordi, at jeg er blevet voksen (hvilket vel også er på tide, når man har rundet de 35 år) 😉

Her et eksempel på mit mørkere efterås-look, som jeg i øjeblikket praktiserer. Pencil skirt i Navy fra By Malene Birger (rent faktisk er der tale om en flere år gammel sag, men som bare holder både i stil og kvalitet) og dertil har jeg smidt en feminin og tyndstrikket sort rullegrave fra Black Swan Fashion, som kan fås netop nu på deres webshop!

Og for ikke blive fuldstændig ”mørk og dronninge-dyster” har jeg sat et par cognac-farvede hæle til… det gør at looket liiiige bliver bare en anelse ”varm” i sit udtryk.

Rullekrave og Pencil 01

Rullekrave og Pencil 03

Hvordan har du det selv med mørke farver? Skifter du selv lidt mere over alt efter sæson eller er du kategorisk bare ”mørk” i det?

 

Vitaminer i en mørk tid

Mørket bevirker også, at jeg er mere opmærksom på mit indtag af vitaminer. Om sommeren er det på ingen måde noget, der har mit fokus, men når mørket er ankommet, har jeg brug for at sikre mig, at kroppen har de vitaminer og mineraler, som den skal bruge for at komme godt igennem en lang og mørk vinter. Jeg tager ikke vitaminer hver dag, men forsøger at huske på at tage en portion ca. 3 gange om ugen.

Som oftest tager jeg en multi-vitamin-pille og supplerer derudover op med lidt ekstra ”sager” alt efter, hvad jeg føler kroppen har brug for. Oftest er det C, B og D vitaminer, men det også være kalk, jern eller zink eller en anden af mine ”bedste vinter venner” – nemlig ”echinaforce” fra A. Vogel.

Men lad os i dag starte med at kigge på bare én sagerne – C vitamin. Så kan vi kigge lidt nærmere på de andre ”godter” løbende gennem efteråret.

Så hvad er det lige, som C-vitamin er godt for?

C-vitamin er et antioxidant, der hjælper kroppen med at beskytte cellerne mod stress. C-vitamin bidrager nemlig til at mindske træthed og udmattelse. Vitamin C hjælper også til at vedligeholde immunforsvarets normale funktion samt til normal dannelse af kollagen, der har betydning for blandt andet hudens normale funktion – hvilket du nok allerede ved, da du ofte kan falde over hudplejeprodukter netop indeholde C-vitamin.

I år har jeg erhvervet mig denne fine sag fra Longo vital som indeholder  500 mg pH-neutral C-vitamin, der er skånsom mod maven.

Longo Vital C vitamin

 

Hvad med dig? Hvordan er dine kosttilskuds rutiner?

 

Bedste hilsner

Anne

Del som du lyster ... Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone
Comments
2 Responses to “Noget om mørket, dronninge-dyster og vitaminer i en mørk tid!”
 1. Annette Deleuran siger:

  For det første – ser du godt ud i det outfit, perfekt sammensætning..thumbs up herfra… Og NIX, der springes ikke ud af nogen seng her i mørketiden, men jeg gør hvad jeg kan for at komme igennem den. Masser at levende lys er MUST. Og så forsøger jeg at komme både i skoven og til vandet, som kan noget særlig efterår og vinter. Flotte stemningsbilleder at suge ind og gå hjem på. Jeg er ikke god til at spise noget af de grønne om vinteren, så der rulles et arsenal frem at kosttilskud. C-vitaminer, Ginseng, silica – U name it, I got it 😉 Men liiige om lidt, så spises der mandariner i læsevis, søbes gløg og duften af gran breder sig.. Hører marcipan, klejner og brunkager under kostilskud? Anywaym december er en hyggeligst at mørkemånederne, den kommer jeg snildt og fuldstændig stressfri igennem 😉

 2. admin siger:

  Kære Annette
  God idé at komme ud i naturen… det er jeg selv ALT for dårlig til, så godt du lige nævner det – så bliver jeg lige mindet om det.
  Jeg har faktisk også et ret så stort arsenal af vitaminer og mystiske ting… Noget mere mystisk end andet… som kryddernellike og Rød elmebark… Hahahahaha…! Lyder jo som en hel heks 🙂

  Marcipan er jo mandler… det kan vi vel godt skubbe ind under noget spændende noget med kosttilskud 😉

  Kæmpe kram her fra mig
  Anne

Leave A Comment