Jeg slår på tromme for Hamburg…

Jeg vil gerne slå på tromme for Hamburg. Den tyske by, blot gode fire timers togtur fra København – til en super lav pris. Ja, det er rent faktisk billligere at rejse tur-retur til Hamburg end det er at rejse tur-retur til Århus. Hvor mærkeligt det end lyder.

Jeg har besøgt Hamburg arbejdsmæssigt og privat de seneste mange år, og jeg er intet mindre end SUPER begejstret for byen. For hotellerne. For maden. For servicen. Og for prisen.

Så i bededagsferien pakkede jeg en taske og tog Musse med under armen – den stod dermed på tøsetur til Hamburg. Jubiiii…. 🙂

For Musse var det første besøg, og af samme årsag var yndlingshotellet EAST booket. Nu skulle hun for alvor få lov til at smage på “det søde liv”.

IMG_2496

Skøn og dejlig så Musse ud, da vi stod på banegården i København – klar til afgang. Som altid skulle vi lige købe juice, vand, kaffe og crossainter med. Ingen tog-tur uden det! For os er det obligatorisk og næsten livsnødvendigt.

Hotel EAST Hotel – Hamburg var booket til formålet. Yndlingshotellet over alle!

EAST får du store værelser med dobbeltbadekar integereret som en del af selve værelse og altså ikke i et badeværelse for sig. Du får skøn mad i skønne omgivelser – alt fra de lækreste bøffer til sprød sushi og morgenmadsbuffetten, hvor du både kan få kreeret omelet, lige som du kunne tænke dig det og friske vafler… og enddag helt frem til klokken 14.00  i weekenden, er intet mindre end sublik. Du får tilmed cool bar, cool stemning og lækkert design og detaljer “all over”. Oven i det kan du nyde sen udcheckning og general skøn tysk service, hvor der bare altid er styr på detaljen. Ja, det er vel helt naturligt, at man bliver begejstret!

Det er ikke det billigste valg, men du får SÅ meget luksus for pengene, at det er det hele værd.

IMG_2469

Fra EAST – Restauranten

IMG_2467

Fra EAST – vores værelse.

 

Vi havde ikke de store planer for turen på forhånd, for turens overskrift hed blot “Hygge og afslapning”, og da vi ankom fredag eftermiddag og skulle hjem igen søndag ved en 13.30 tiden, er det i bund og grund også begrænset, hvad man kan nå.

Men vi nåede faktisk en hel del alligevel: Badekarret blev flittigt brugt – alle 3 dage, vi fik spist autentisk og fremragende indisk i Hamburg – Restauranttil super rimelige penge, vi fik shoppet i både St. Pauli området og i midtbyen, nydt cafébesøg og en lækker middag lørdag aften på EAST, hvor Musse blev udfordret på selv at bestille sin mad og fange tjeneren, da hun ønskede dessert – på engelsk. Hun var mega sej til at det!

Her et bare tjekkede billeder fra St. Pauli området. Jeg ville gerne kunne sige, at det er Musse og jeg, der gør St. Pauli tjekket, men det er nok mest den omvendte situation, vi er ude i. 😉

 

IMG_2612

Musse i jeans fra Samsoe Samsoe, Converse sneakers og skjorte fra Zara. Jakken kan jeg ikke lige på stående fod huske, hvor er fra – andet end det er dansk design. Hahahahaha… åbenbart ved at blive gammel og glemsom.

IMG_2611

Læderjakke fra Boss Orange, Strik fra Malene Birger, Jeans fra ACNE, Tørklæde fra BeckSondergaard og Flade italiensk og håndproducerede støvler fra Scarpa i København.

 

Hvis ikke du har været på weekend i Hamburg, er det bare om at komme afsted. You will love it!

 

Hermed lidt personlige tips til andre steder:

Du kan finde hoteller i alle prisklasser og det samme gælder restauranter. Generelt er priserne væsentlig billigere end her i DK – det gælder alt fra vinen på restauranten til taxaen. Og det kan vi naturligvis godt lide.

Hoteller

 • Hotel Atlantic Kempenski Hamburg: Luksus, Luksus og Luksus på traditionel vis. Placeringen er lige ved Alster og det er kendt for at være “hotellet” fra James Bond filmen, som har en scene, der foregår i Hamburg. Men også dyrt!
 • The George Hamburg: Som EAST et super cool design hotel – dog med mindre “bar-stemning”. Prisen ligger på ca. 1200 pr. nat – igen som på EAST.
 • Hotel City House: Jeg har ikke selv boet der, men jeg har hørt, at det til prisen skulle være rigtig fint. det samme er placeringen.

 

Spisesteder:

 • EAST – Stemning, cocktails, bøffer og god sushi.
 • Maharaja i St. Pauli – autentisk indisk til en super god pris. Mums, det smager godt.
 • Die Bank – Tjekket sted… du kan endda ende med at spise din middag i en gammel bankboks.
 • Bullerei
 • Henriks – Lækker mad, hyggelig stemning, højt niveau.
 • Cox

Og der er mange flere gode spisesteder i byen… det er blot at gå på opdagelse.

 

JEG ELSKER HAMBURG!!!

IMG_2741

Så jeg siger det lige igen “in case” det ikke røget ind sådan rigtigt på harddisken deroppe…

Afsted med dig til Hamburg!

🙂 Anne

Del som du lyster ... Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone
Comments
One Response to “Jeg slår på tromme for Hamburg…”
 1. Skønt billede af den bette 😀
  Hamburg er så skøn, mig og Kit var der for to år siden – det er virkelig en fed by, vi var i Dungeons, var ude at sejle og spiste masser af lækker mad.. og drak masser af sjove øl, haha, vi lavede sågar anmeldelser af dem på bloggen.

  – Anne, www,venterpaavin.blogspot.com

Leave A Comment