Jeg går “all in” på forbrugsfesten i øjeblikket!

Halli hallo, hvor det bare kører på højtryk for tiden.

På jobbet sidder jeg og skaber en af årets vigtigste kampagner. Sådan en kreativ sag, som ikke bare skal se og lyde godt, men som også skal virke: skabe seriøse opportunities, begejstrede kunder og cash på bundlinjen.

I privaten er situationen den, at vi nu har boet i den nye lejlighed i en måneds tid … men langt fra er på plads. Vi har måtte prioritere, vælge og ikke mindst væbne os med tålmodighed, for der går mange uger før, vi får de møbler, vi skal bruge – for sådan rigtigt at kunne kalde det ”et hjem”.

Ser du … vi må eksempelvis vente 16 uger på sofaen og 5-6 uger på spisebordet. Sagerne er uden tvivl ventetiden værd, men mon ikke vi alle når at blive pænt trætte af rugbrødsmadder i mellemtiden. Det dur ligesom bare ikke at give den gas med en omgang culottesteg med det hele, når man ikke har en bord af spise ved. Men hvem siger også, at der er nogen i vejen med en klapsammen med leverpostej. Man kan vel spize den op med lidt hjemmedyrket karse og bobler i glasset.

Derfor: so be it … 16 uger over et langt liv er vel praktisk talt ingenting.

Ud over det med tålmodighedstesten, holder vi i den grad forbrugsfest herhjemme!

Forbrugsfesten

Kæresten har købt en fiks lille Polo til mig, så jeg nemt og bekvemt fremover kan bevæge mig ud af København, uden at det koster mig 3 timers bøvl med muligt metro-kaos og S-togs-ballade. Ret god kæresten ikke? 😉

Selv smider jeg også om mig med penge.

Så meget, at det måske endda kan anes på inflationen og landets betalingsbalance.

Uanset hvad, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg er med til at holde økonomien i vores skønne lille land i gang. Det kan jeg så væbne mig ved, når jeg engang imellem laver et indkøbsoverblik og i forlængelse heraf er på nippet til at skide grønne grise over beløbets samlede størrelse. Det er jeg så også stoppet med! For så længe, tallene på kontoen er sorte, er der vel ingen ko på isen.

Sagen er nemlig den, at jeg har sparet op. Som i meget op! Jeg er nemlig et yderst irriterende og snusfornuftigt stykke med kvinde, der nyder godt af sin jyske kløgt og herningensiske økonomiske sans.

Jeg er ikke nærig og har heldigvis aldrig været det. Tværtimod. Jeg bruger rent faktisk gladeligt penge … bare ikke flere end jeg har. Basta bum!

Men det er nu meget godt, at jeg har sparet en del op, for beløbet, vi ender op i er ikke for småbørn … eller studerende for den sags skyld. Godt det hører fortiden til – at være en fattig studerende 😉

Nå, men i store træk har jeg følgende indkøb og udgifter enten nu eller nært upcoming.

 • Sofa. En lille ”Herman” i Dina Forest Green fra Sofakompagniet. Det tog os også kun 3 uger at bestemme os … hahahahahahaha! 😉
 • Spisebord. Et hvidt rundt spisebord med ekstra plade og ben i egetræ fra Designer Zoo.
 • Ompolstring af lænestol + nyt skum. Mit fantasiske 50-60er fund af en stol får lige en gang kærlig omsorg og en farve, så den kommer til at passe ind i det nye interiør.
 • 2 Georg skamler fra Trip Trap. Elsker at blande skamler og stole rundt om et bord. Det skaber et mere luftigt og lækkert look.
 • Pendel til spisebord – Overvejer at lukke øjnene og købe min yndlingslampe fra Utzon, kaldet Concert P3 … Det er i mine øjne et mesterværk af en lampe. Kæresten er heldigvis også begejstret for den.
 • Tæppe til under spisebordet. Intet er valgt endnu … men jeg lurer lidt her og der.
 • Løber til gangen/entreen. Har fundet den fineste vintage patchwork løber, men når vi er oppe på ca. 4 meter, så løber priser også op … ergo, jeg skal lige beslutte, hvor mange penge jeg for nuværende vil smide efter entreen/gangen.
 • Konfirmationsfest. 45 mennesker på Charlottehaven … det løber op, men skal nok blive en fantastisk dag.
 • Konfirmationstøj og sko – i første omgang til min unge dame af en Teenager. Måske også til undertegnede. Nu må vi se.
 • Klædeskab. 250 cm. sag, så vi kan smide vores sidste flyttekasser ud. Vi ender med en højglansløsning fra IKEA og tuner så indmaden op med lidt lækre løsninger.

Ud over de listede indkøb herover, er der også de der små og kedelige indkøb som ”nyt toiletbræt med soft-lock” og ”skraldespandsløsning til køkkenskabet”, for blot at nævne et par stykker.

Oven i det skal medregnes den stærkt nødvendige frisøraftale, som jeg har syltet alt for længe. Så længe, at jeg er forberedt på en seriøs opsang fra frisøren, når hun ser, hvor skidt mine lokker har det. Stakkels, stakkels mig.

Jeg har tillige også tilmeldt mig forårssæsonens salon hos et af mine yndlingsmærker – September Salon. Den løber af stablen fredag aften og kommer givetvis også til at medføre en økonomisk hovedpine … måske ikke lige fredag aften, hvor jeg i min begejstring bestiller løs, af alt det, jeg bare IKKE kan undvære i min garderobe. Den dukker nok først op lørdag morgen, hvor realiteterne over mine meget impulsive ”Den snupper jeg én af og den kan bare jeg ikke leve uden” går op for mig.

Sidst men ikke mindst og slet ikke at forglemme, er der jo også den højt-værdsatte sommerferie. Turen går igen i år til Spanien og yndlingshuset – den autentiske smukke finca, gemt langt væk fra badedyr, nyrige russere og pommes fritter.

 

Summa summarum: Der er vel ikke meget andet end at råbe ”HURRA for at den seriøse og snusfornuftige mig og min snusfornuftige opsparing.” 😉

 

God aften til jer alle, fra Anne som pudser sin økonomiske glorie og holder forbrugsfesten oppe – i hvert fald for en stund og indtil hun igen må finde pudsetøjet frem og spare op på ny.

 

Hm… måske jeg skulle have været bankrådgiver? 😉

 

 

———————————————————–

Indlægget indeholder ingen affiliate links og jeg bliver ikke økonomisk begunstiget på nogen måde.

Del som du lyster ... Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone
Comments
3 Responses to “Jeg går “all in” på forbrugsfesten i øjeblikket!”
 1. Line Maria siger:

  Nøj, fine sager. Fedt at gå all in i ny lejlighed – det er jo holdbare investeringer ?

 2. Anne, WhatWhenWhere siger:

  Du har nemlig ret Line Maria. De ting jeg køber er gode langtidsholdbare køb 🙂

 3. Godt du kan holde hjulene i gang, rent økonomisk 🙂

  Nå, det er sagt, sikke fine ting du vil prydre din lejlighed med. Er du flyttet fra Amager? Jeg var i dag en tur på Amagerbrogade, hvilke ikke ser så tit og så en så fin butik Nova Møbler, kender du den? Det virker som lidt din stil, med det du har vist her.

  God weekend
  /Annette

Leave A Comment